donderdag, 12. mei 2016 - 22:15 Update: 12-05-2016 22:29

Verrassingsbezoek koning aan tegen ISIS vechtende troepen in Jordanië

Verrassingsbezoek koning aan tegen ISIS vechtende troepen in Jordanië
Foto: Min. Defensie
Jordanië

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een verrassingsbezoek aan de Nederlandse troepen in Jordanië gebracht. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis donderdagavond.

Strijd tegen ISIS

Bij de Air Task Force Middle East zijn ongeveer 200 Nederlandse militairen actief in de strijd tegen ISIS als onderdeel van de brede internationale coalitie. De koning werd vergezeld door Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp.

Het bezoek startte met een ontmoeting met koning Abdullah II Bin Al-Hussein van het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië. Aansluitend bezocht het gezelschap de flight line en de operations area.

Vervolgens werd de koning door de commandant Air Task Force Middle East, luitenant-kolonel-vlieger O. Bok, rondgeleid op de plek waar de Nederlandse F-16’s gestationeerd zijn. De koning kreeg uitleg over de hoofdtaak van het F-16 detachement: het bestrijden van ISIS in Irak en Oost-Syrië door het leveren van luchtsteun aan grondtroepen en door het bombarderen van ISIS-doelen.

De koning sloot zijn bezoek af in het legerkamp Snow City, het woon-, werk- en leefgebied van de Nederlandse en Belgische militairen. Hij kreeg een uitgebreide rondleiding langs de werkplekken en sprak met de militairen over hoe zij hun werk doen en over hun ervaringen. Het bezoek werd afgesloten met een ontmoeting met alle aanwezige militairen.

Categorie:
Tag(s):