zondag, 15. mei 2016 - 0:42 Update: 15-05-2016 16:23

Douwe Bob eindigt op teleurstellende elfde plaats

Oekraïne wint Songfestival, Douwe Bob eindigt als elfde
Foto: Eurovisie/AVROTROS
Stockholm

Oekraïne heeft het Eurovisie Songfestival 2016 gewonnen. Het land kreeg van de miljoenen kijkers de meeste stemmen en door dat op te tellen bij de punten van de vakjury, bereikte Oekraïne de eerste plaats. Tweede werd dit jaar Australië en Rusland eindigde op de derde plaats.

Zangeres Dami Jamala van Oekraïne zong een lied over de deportatie van Tartaren door de Russen onder dictator Stalin. Het nummer heet 1944. Rusland die heel lang favoriet was, was niet bepaald blij met het nummer. Jamala beweerde dat het nummer het verhaal vertelde over haar overgrootmoeder, maar weinig mensen geloofden echt dat het lied niks te maken zou hebben met de huidige situatie op de Krim, zo schrijft Dagblad Trouw.  

Douwe Bob won weliswaar niet, maar zette een heel goed optreden neer, waarmee hij de elfde plaats wist te bereiken,. Een fantastisch resultaat. Hij kreeg in totaal 153 punten voor zijn nummer Slow Down, waarin hij oproept om het wat rustiger aan te doen. Het was dit jaar de 61e editie van het Songfestival dat in Stockholm in Zweden gehouden werd. Vorig jaar won Måns Zelmerlöw met het nummer Heroes.

Het Songfestival werd dit jaar ook uitgezonden in China en voor het eerst live in de Verenigde Staten.