maandag, 16. mei 2016 - 9:54 Update: 16-05-2016 10:13

Belgische triatlete op straat neergestoken in Antwerpen

Belgische triatlete op straat neergestoken in Antwerpen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Antwerpen

De Belgische professionele triatlete Sofie Goos is tijdens een looptraining in Antwerpen door een nog onbekende man neergestoken. Dat meldt VTM-nieuws.

De triatlete Goos was bezig aan haar looptraining aan Park Spoor Noord in Antwerpen, terwijl haar man met de fiets volgde. De laatste twee kilometer liep ze alleen toen ze op de laatste kilometer een man op het voetpad passeerde en plots een harde steek in haar rug voelde. ''Eerst voelde het als een elektrische schok, dus ik liep de man, die al op de vlucht was geslagen, meteen achterna''. Goos vroeg hem te stoppen, maar de man liep gewoon door.

Een bestuurder, die Goos had laten stoppen, merkte op dat de triatlete erg hard bloedde aan haar onderrug. Ze werd direct naar een ziekenhuis overgebracht. Tijdens een scan bleek dat Goos schade heeft opgelopen aan haar rechter nier. Ik moet zeker nog een week op intensieve zorgen blijven en mag zeker zes weken geen sport uitoefenen of inspanningen doen. Mijn drie geplande wedstrijden over twee weken, zal ik dus kunnen vergeten”

De politie heeft na het steekincident wel een man opgepakt die een mes bij zich had. Het is nog onbekend of hij ook de dader is. Goos heeft de dader nog wel van dichtbij kunnen zien.