donderdag, 19. mei 2016 - 8:25 Update: 19-05-2016 21:57

Wrakstukken gevonden verdwenen vliegtuig EgyptAir

Vliegtuig van EgyptAir in zee gestort
Foto: EgyptAir
Parijs

Een vliegtuig van EgyptAir dat onderweg was van Parijs naar Cairo is onderweg van de radar verdwenen. President Francois Hollande bevestigt dat het toestel in zee is neergestort. Over de oorzaak is nog niets duidelijk

Het toestel, een Airbus A320 van EgyptAir vlucht 804​ met 66 mensen aan boord, verdween om 2:45 uur van radar. Op dat moment vloog het toestel boven de Middellandse Zee. President Francois Hollande bevestigt in een persconferentie dat het toestel in zee is neergestort. 

Noodsignaal

De Egyptische autoriteiten melden in eerste instantie dat er een noodsignaal was uitgezonden van het vermiste vliegtuig van Egyptair. Dat signaal zou om 4.26 uur zijn ontvangen door een legereenheid. Tien minuten later was er nog contact met de piloten, waarna het toestel van het radar verdween. Nu uren later, verklaart het leger geen noodsignaal te hebben ontvangen.

Een kapitein van een koopvaardijschip in de Middellandse Zee heeft rond dat tijdstip op ongeveer 275 kilometer ten zuiden van het Griekse eiland Karpathos een ,,vlam in de lucht'' gezien, meldt ANP. 

Wrakstukken gevonden

Inmiddels is een grote zoekactie begonnen in het gebied waar het toestel van het radar verdween. Griekse media melden dat er wrakstukken van het vliegtuig zijn gevonden bij Karpathos. De luchtvaartmaatschappij heeft de lijst met passagiers inmiddels vrijgegeven. Er zaten geen Nederlanders aan boord.

Lijst:

- Egypte: 30
- Frankrijk: 15
- Groot Brittannië: 1
- Portugal: 1
- België: 1 
- Irak: 1
- Koeweit: 1
- Saoedi Arabië: 1
- Sudan: 1
- Tsjaad: 1
- Algerije: 1 
- Canada: 1

Oorzaak

Over de oorzaak van het ongeval is nog weinig bekend. De autoriteiten houden alle scenario's open. Zo kan het een technisch mankement of een tekort aan brandstof zijn geweest. Ook sluit men een mogelijke aanslag niet uit.

Categorie:
Tag(s):