donderdag, 19. mei 2016 - 13:53 Update: 19-05-2016 19:50

'Advocaat verontwaardigd over NPO-programma Onder de radar'

'Onbegrip bij advocaat na aflevering onder de radar'
Foto: Archief foto
Roosendaal

Na het zien van het NPO-programma onder de radar, waar een kijkje in de keuken van een arrestatieteam wordt gegeven, heeft advocaat Ed Manders verontwaardigd gereageerd.

Manders zegt tegenover De Telegraaf dat het ‘te gek voor woorden’ is. In de uitzending kwam een persoon voorbij die bijgestaan wordt door Manders. ‘Wat ik niet begrijp is dat meneer onder beperkingen zit. Dat betekent dat verdachten met niemand anders contact mogen hebben dan met de advocaat. Ik mag zelf niks inhoudelijks over de kwestie zeggen, anders krijg ik problemen. Het is te gek voor woorden dat iedereen volop in beeld komt.’

Bij de gefilmde briefing van het arrestatieteam kwamen twee personen voorbij. Samir O, die de jihad zou financieren en een 44-jarige jihadstrijder. Zij zouden een aanslag beramen in Amsterdam. In het huis van Samir O.  in Roosendaal werd een groot geldbedrag en explosieven aangetroffen. De 44-jarige man zou als ongewenst vreemdeling in Nederland zijn en al eerder zijn uitgezet. Met een Syrisch paspoort zou hij via de Balkanroute weer naar Nederland zijn gekomen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: