maandag, 23. mei 2016 - 22:28 Update: 24-05-2016 17:37

Piloten zien UFO op dag dat EgyptAir crashte

Turkse piloten zien UFO op zelfde dag dat EgyptAir-toestel neerstort
Foto: EgyptAir
Ankara

Piloten van Turkish Airlines hebben op donderdag 19 mei een onbekend vliegend object met groene lichten boven hun vliegtuig gezien. Het gebeurde op dezelfde dag dat vlucht MS 804 van EgyptAir crashte.

De lokale website Haberler heeft gemeld dat de twee piloten bij de luchtverkeerstoren van de Istanbul Atatürk melding hebben gemaakt van de UFO. De piloten: 'Zo'n 2 tot 3000 voet boven ons passeerde een ongeïdentificeerd object met groene lichten.' Volgens hen verdween het object ook weer heel plotseling. 'We vermoeden dat het een UFO was.' Dit melden zowel Al Arabiya als de Britse Express.co.

Volgens de Hurriyet Daily News werd de UFO door de piloten gespot in de buurt van het Turkse district Sillivri in de provincie Istanbul. Ze zagen de UFO toen het vliegtuig op ruim 5000 m hoogte vloog. Dertig minuten later landde het toestel van Turkish Airlines. Dat was 's avonds rond 22.30 uur op Atatürk Airport. De luchtvaartautoriteiten hadden het vreemde object, zoals de piloten het hadden omschreven, niet op de radar zien verschijnen. In 2015 zei Andy Danziger, oud-piloot van president Obama, in de Daily Express dat veel piloten UFO's hebben gezien en dat vrijwel alle piloten in UFO's geloven. Hij meldt dat een behoorlijk aantal piloten hun UFO-stories met hem gedeeld hebben. De Turkse piloten zijn dus duidelijk niet de eerste piloten die melding maken van een UFO.

Op donderdag 19 verdween een toestel  van EgyptAir plotseling van de radar toen het onderweg was van Parijs naar Caïro. Aan boord waren 66 mensen. Egypte heeft een onderzeeër  gestuurd naar het gebied  waar de Airbus A320 moet zijn neergestort. Hiermee hoopt Egypte de zwarte dozen te vinden. Inmiddels zijn er wel menselijke resten gevonden. evenals wrakstukken en persoonlijke eigendommen van de passagiers. De president van Egypte, Abdelfattah al-Sisi liet zondag weten 'met alle mogelijke scenario's' rekening te houden. De Egyptische Airbus crashte donderdag in de vroege ochtend. De waarneming van de Turkse piloten was later op die dag.