donderdag, 26. mei 2016 - 9:01 Update: 26-05-2016 10:41

'Verdachten opgepakt die aanslag in Antwerpen wilde plegen'

Terreurverdachten opgepakt die aanslag in Antwerpen wilde plegen
Foto: Archief FBF.nl
Antwerpen

De politie in België heeft vier jongeren opgepakt die met plannen rondliepen om een aanslag te plegen in Antwerpen. Dat meldden diverse Belgische media.

De vier verdachten die zijn opgepakt komen uit Borgerhout, Ternat en Antwerpen. Bij de huiszoekingen zijn geen wapens of explosieven gevonden. Naar verluidt zouden ze het Centraal Station geviseerd hebben, maar dat wil het parket niet bevestigen.

Volgens het federaal parket is er geen link met de aanslagen van 22 maart in Brussel. Er werden vanochtend zeker acht adressen door de politie bezocht.

Eén van deze personen werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Een andere werd eveneens aangehouden maar onder de modaliteit van een enkelband. Twee personen werden vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Allen werden in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep." Volgens het federaal parket worden de vier ervan verdacht mensen te willen rekruteren om naar een conflictgebied te gaan, waarschijnlijk Syrië of Libië.

Categorie:
Tag(s):