donderdag, 26. mei 2016 - 11:26 Update: 26-05-2016 13:36

Agent strafrechtelijk vervolgd na veroorzaken ongeluk met scooterrijder

Agent strafrechtelijk vervolgd na veroorzaken ongeluk met scooterrijder
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Een politieagent van de eenheid Oost-Brabant moet zich voor de rechter verantwoorden voor het veroorzaken van een ongeluk met een scooterrijder. De agent wordt verdacht van poging doodslag, dan wel zware mishandeling of zwaar lichamelijk letsel door schuld. Na het ongeluk is er een onderzoek ingesteld door de Rijksrecherche.

Woninginbraak

In de nacht van 8 juli 2015 werd er bij de politie melding gedaan van een woninginbraak in Eindhoven waarna een bestuurder en een passagier op een scooter zouden zijn weggereden. De politieagent is op de melding afgegaan en aangesloten bij een dienstauto die een scooterrijder achtervolgde. Hij is vervolgens naast de scooterrijder gaan rijden om hem te kunnen laten stoppen. In eerste instantie leek het erop dat de scooterrijder van plan was te gaan stoppen, maar in plaats van daadwerkelijk te stoppen verhoogde hij zijn snelheid.

Scooterrijder

Vervolgens heeft de motoragent besloten de scooterrijder te stoppen door geweld te gebruiken. Hij duwde tegen het stuur van de scooter, waardoor de bestuurder ten val is gekomen en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis werd hoofd-en nekletsel met meerdere fracturen vastgesteld. Uit het onderzoek van de Rijksrecherche is gebleken dat de manier waarop de politieagent de scooterrijder tot stilstand probeerde te brengen geen deel uit maakt van de politie opleiding.

Procedures

Het Openbaar Ministerie heeft geoordeeld dat het handelen van de motoragent in strijd is met de voor de politie geldende procedures en dat er sprake is van verwijtbaar strafbaar handelen.

Wanneer de agent zich voor de rechter moet verantwoorden is nog niet bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: