zaterdag, 28. mei 2016 - 13:59 Update: 28-05-2016 14:50

Brazilië woedend na groepsverkrachting 16-jarig meisje

Brazilië woedend na groepsverkrachting 16-jarig meisje
Foto: BlikopNieuws.nl
Rio de Janeiro

Brazilië walgt van de schokkende groepsverkrachting. De Braziliaanse interim-president Michel Temer heeft een spoedoverleg belegd en roept de ministers van Veiligheid van alle deelstaten bij elkaar om de problemen te bespreken. Het gaat om een groepsverkrachting van een 16-jarig meisje in Rio de Janeiro. Dit melden verschillende media zaterdag.

Het voorval heeft tot veel onrust geleid. Geweld tegen vrouwen is in Brazilië een groot probleem. Bij deze groepsverkrachting zouden 33 mannen betrokken zijn. Na de verkrachting hebben de mannen foto's en een walgelijk filmpje van de verkrachting op Twitter geplaatst. De politie heeft op een persconferentie laten weten dat zij vermoedt dat er 33 gewapende mannen bij de verkrachting betrokken waren. Ook haar 19-jarige vriend wordt verhoord. Het meisje was bij hem op bezoek toen ze door nog onbekende oorzaak bewusteloos raakte. Zelf denkt ze dat ze is gedrogeerd. Toen ze de volgende dag op een andere plek wakker werd, waren er allemaal gewapende mannen. Dankzij de beelden die zijn verspreid weet de politie van vier mannen al wie het zijn. Bij de klopjacht op de vier mannen heeft de politie de hulp van het publiek ingeroepen. Al meer dan 800 mensen belden met de tiplijn die is geopend om ook de andere verdachten te identificeren, schrijft persbureau AP. 

Nadat het verkrachtingsfilmpje heel Brazilië schokte, zijn in Rio de Janeiro honderden woedende vrouwen de staat op gegaan om te demonstreren. Ze willen een vuist maken tegen de verkrachtingscultuur. De vrouwen scanderen ook luid: '' Het was niet haar schuld.' De vrouwen zijn ook woedend omdat er veel 'positieve' en vrouwvriendelijke reacties op de sociale media loskwamen.