zaterdag, 28. mei 2016 - 20:29 Update: 28-05-2016 21:13

Bliksem slaat in tijdens voetbalwedstrijd in Duitsland. Kinderen en scheidsrechter gewond.

Bliksem slaat in tijdens voetbalwedstrijd in Duitsland. Kinderen en scheidsrechter gewond.
Foto: Archief EHF
Hoppstätten

Tijdens een voetbalwedstrijd in het Duitse plaatsje Hoppstätten in de deelstaat Rheinland-Pfalz zijn zaterdag door een blikseminslag in totaal 35 mensen gewond geraakt.

Drie volwassenen liepen daarbij zware verwondingen op. waaronder de scheidsrechter van de voetbalclub E-Jugend-Spiels, die volgens de politie direct door de bliksem was getroffen. Getuigen hebben de man direct gereanimeerd en een traumahelikopter heeft hem naar een ziekenhuis overgebracht. De dertig kinderen in de leeftijd van negen tot elf jaar en twee andere volwassenen klaagden vooral over hartritmestoornissen. Ze zijn allemaal uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht en gelden als lichtgewond. Dit meldt de Berliner Zeitung zaterdag.

Toen de bliksem insloeg, had zojuist het eindsignaal geklonken. Op dat moment wees niets op een naderend onheil. Er was door de meteorologische dienst (DWD) op de radar wel geconstateerd dat er in de buurt drie zware onweersbuien onderweg waren. Maar volgens de dienst lag het voetbalveld in Hoppstätten in het uiterste noordpuntje van het risicogebied. De DWD had wel gewaarschuwd voor hevig noodweer in grote delen van Rheinland- Pfalz in de namiddag.