zaterdag, 11. juni 2016 - 15:57 Update: 11-06-2016 18:02

Hitlers boek Mein Kampf als weekendbijlage bij Italiaanse krant Il Giornale

Italiaanse krant geeft boek Mein Kampf uit als weekendbijlage
Foto: Archief FBF
Washington

De Italiaanse krant Il Giornale, die onder meer oud-premier Silvio Berlusconi steunde, heeft bij de zaterdageditie wel een heel bijzondere bijlage. Alle lezers van het dagblad krijgen die dag het boek van Adolf Hitler 'Mein Kampf' erbij als bijlage. Dit meldt onder meer The Washington Post zaterdag.

De krant publiceert de integrale en originele Italiaanse editie van Mein Kampf uit 1937 zaterdag als onderdeel van een serie van 8 boeken over de nazi's. Het omstreden boek van Hitler is de eerste in de serie. De kopie van het boek van Hitler is te koop samen met het boek ‘The Rise and Fall of the Third Reich’ van de Amerikaanse journalist William L. Shirer.

De Joodse gemeenschap in Italië is woedend over de verkoop van het boek bij de krant. Il Giornale heeft laten weten dat het begrip heeft voor de zorgen van de Joodse gemeenschap en die deelt. Il Giornale: 'Toch is het goed om over het kwaad te kunnen lezen, om te voorkomen dat het terugkeert.' De krant wijst erop dat het om een wetenschappelijke versie van Mein Kampf gaat, voorzien van commentaar.