dinsdag, 14. juni 2016 - 9:14 Update: 14-06-2016 15:21

Franse politieagent en zijn vrouw vermoord door handlanger IS

Handlanger IS vermoord in Frankrijk politieagent en zijn vrouw
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Parijs

Bij een gijzeling in Frankrijk zijn maandagavond een politieman en zijn vrouw omgekomen. Een kind van het stel overleefde het drama.

De gijzelnemer is door een arrestatieteam doodgeschoten. De gijzeling zou verband houden met een IS-aanslag, zo meldden Franse media. De Franse autoriteiten beschouwen het als een terroristische daad.

De agent was in burger en op weg naar huis in, ten noordwesten van Parijs, toen hij rond 20.30 uur in de buurt van zijn woning in Magnanville, ten noordwesten van Parijs, door de man werd belaagd met een mes. De gijzelnemer nam het slachtoffer vervolgens mee de woning in alwaar hij ook de vrouw en het 3-jarig zoontje in gijzeling nam. Daar vermoorde hij uiteindelijk het stel. Het kind overleefde het drama. De gijzelnemer is door een arrestatieteam doodgeschoten. De vrouw werkte voor het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, aldus het ministerie.

"een strijder van IS"

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) stelde kort na de steekpartij dat de actie is uitgevoerd door "een strijder van IS". De Franse regering heeft dit nog niet officieel bevestigd.

Volgens ooggetuigen zou de dader "Allahu akbar" (Allah is groot) hebben geroepen. Franse media weten te meldden dat de dader een 25-jarige man is, die in 2013 een jaar vast zat vanwege het helpen vluchten van islamitische militanten naar Pakistan.

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):