donderdag, 16. juni 2016 - 16:46 Update: 16-06-2016 19:23

Slachtoffer schietincident Leiden in ziekenhuis aan verwondingen overleden

Slachtoffer schietincident Leiden aan verwondingen bezweken
Foto: Archief FBF.nl
Leiden

De 50-jarige Leidenaar die dinsdag omstreeks 18.00 uur in de Rooseveltstraat zwaargewond raakte bij een schietincident, is vannacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

Dinsdag 14 juni kwam omstreeks 18.00 uur bij de politie de melding binnen dat er op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat meerdere keren geschoten was en dat er een zwaargewonde man op straat lag. Agenten troffen ter plaatse het 50-jarige slachtoffer aan, die meerdere keren geraakt was. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is geopereerd. Donderdagochtend 16 juni is het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

De twee vermoedelijke verdachten van het schietincident waren in het donker gekleed en droegen waarschijnlijk bivakmutsen. Zij zijn vanaf het Kiljanpad op een scooter gevlucht in de richting van de Jan Wolkersstraat.

De man was al eerder doelwit van een poging tot liquidatie. In de Amsterdamse Derkinderenstraat werd het slachtoffer vorig jaar onder vuur genomen. Deze aanslag had de man wel overleefd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: