zaterdag, 18. juni 2016 - 9:51 Update: 18-06-2016 15:39

Belgische ministers onder politiebescherming na serieuze aanwijzingen voor aanslag

Belgische topministers krijgen politiebescherming vanwege terreuralarm
Foto: Screenshot Youtube
Brussel

Vier Belgische ministers van de fedrale regering staan sinds vrijdagavond 20.00 uur onder politiebescherming.

Het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse OCAD heeft serieuze aanwijzingen dat terreurcellen van gewapende Syriëstrijders het op hen gemunt hebben. Het gaat om premier Charles Michel, buitenlandminister Didier Reynders, binnenlandminister Jan Jambon en justitieminister Koen Geens. Dit meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad zaterdag. De buitengewone bescherming zal zeker een week van kracht zijn.

Niet alleen de ministers, ook hun familieleden kregen direct bescherming. Daarvoor moesten de ministers onmiddellijk uitzoeken waar hun familie zich bevond. Familieleden die niet thuis waren, moesten zich onder bescherming stellen van de politie in de plaats waar zij op dat moment verbleven en zich naar huis laten brengen. Het OCAD wil verder niets zeggen over de herkomst en de ernst van de bedreigingen

De Belgische justitie heeft aan Het Nieuwsblad laten weten dat de dreiging tegen leden van het kabinet los staat van de aanhoudingen van vannacht. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Belgische politie nog eens twaalf personen opgepakt. De meesten van hen zijn in en rond Brussel opgepakt, zo meldt de Vlaamse zender VRT.