zondag, 19. juni 2016 - 13:52 Update: 19-06-2016 14:12

Drie kleine kinderen uit één gezin verdronken in Duits meertje

Drie kleine kinderen uit één gezin verdronken in Duits meertje
Foto: Archief EHF
Hessen/Neukirchen

In het Duitse Hessen heeft zich zaterdagavond een drama afgespeeld waarbij drie kleine kinderen van vijf, acht en negen jaar oud zijn verdronken in een meertje. Dit melden de Duitse media zondag.

Een getuige meldde zaterdagavond aan de politie dat een 5-jarige jongetje in het water was gevallen. Omwonenden hebben het kindje uit het water gehaald en geprobeerd te reanimeren maar het jongetje bleek te zijn overleden. 

Nog twee kinderen vermist

Even later bleek dat er nog twee kinderen uit hetzelfde gezin vermist waren. Het ging om een 8-jarige zus en een 9-jarige broer van het jongetje van 5 jaar. Een groot deel van de 700 bewoners van het kleine dorpje zijn vervolgens massaal op zoek gegaan naar het tweetal waarbij de invallende schemering de zoektocht bemoeilijkte. 

Uiteindelijk ontdekten duikers de lichamen van het 8-jarige meisje en de 9-jarige jongen in het water. Zij waren beiden reeds overleden. De politie spreekt van een noodlottig ongeval en gaat niet uit van een misdrijf. Het incident heeft grote impact op de bewoners van het dorpje die in grote shock verkeren door het drama. Mogelijk wordt er nog sectie verricht op de lichamen van de drie omgekomen kinderen. De politie is een onderzoek gestart. 

Categorie: