donderdag, 23. juni 2016 - 17:25 Update: 23-06-2016 19:12

Duitse politie schiet schutter dood in bioscoop

Gewonden bij schietpartij in Duitse bioskoop
Viernheim

Een man is door een antiterreur eenheid van de Duitse politie doodgeschoten nadat hij in een bioscoop in Viernheim om zich heen aan het schieten was geweest. Dit melden Duitse media.

Rond 14.45 uur stapte de gemaskerde man de bioscoop binnen en schoot vervolgens in de lucht. Hij zou een riem met patronen over zijn schouder hebben gehad.

De man was de bioscoop ingelopen toen de eerste filmvoorstellingen net waren begonnen. Het bioscooppubliek probeerde zo snel mogelijk weg te komen. Ooggetuigen zagen tientallen bezoekers gillend naar buiten rennen Toch wist de man een aantal personen te gijzelen, zo meldt de Duitse krant Bild. In totaal zou om 17 gegijzelden gaan. Eén van hen.is de 16-jarige Almir H.  Aan Bild laat hij weten: 'de dader overviel ons op het toilet. Hij siste ons toe: 'Ga liggen als je leven je lief is'

De politie wist de gijzeling te beëindigen met onder meer met behulp van traangas. Duitse media meldden dat 25 mensen traangas hebben ingeademd. Zij werden al snel gewonden genoemd, maar het lijkt erop dat ze er niet slecht aan toe zijn.

Volgens de veiligheidsdiensten in Duitsland zou het niet om een terroristische aanslag gaan, maar om een verwarde man. 

Categorie: