vrijdag, 24. juni 2016 - 7:25 Update: 24-06-2016 15:09

Inwoners Engeland sterk verdeeld maar kleine meerderheid kiest toch voor Brexit

Brexit-kamp op voorsprong met 52% na telling 85% van de stemmen
Foto: freeimages.com
Londen (GB)

Na het tellen van de stemmen, in het referendum over de Brexit, blijkt vrijdagochtend dat 52% van de Britse stemmers het EU-lidmaatschap willen opzeggen. Dit melden de Engelse media vrijdag. Hiermee lijkt een einde te komen aan het 43-jarige lidmaatschap van de Europese Unie.

Verrassend

Daarmee komt er een verrassende ontknoping , tegen de eerdere verwachtingen in, aan het referendum waarin de Engelsen zich hebben uitgesproken over het EU-lidmaatschap. Groot-BrittanniëBritte

Toen donderdagavond de stembureaus om 23.00 uur waren gesloten en het tellen van de stemmen begon, was er in de eerste uren nog een evenwicht tussen de 'yes' en 'no' stemmen. Maar gedurende de nacht sloeg, tegen alle verwachtingen in, de weegschaal steeds meer door naar het 'yes' van de voorstanders van de Brexit. 

Cameron

Na telling van ruim 98% van de kiesregio's hadden de Brexit-voorstanders 52% van de stemmen behaald en bleef er voor de EU-voorstanders dus nog maar 48% over. Premier Cameron zal nu snel moeten reageren op de uitslag aangezien de financiële markten wereldwijd al reageren op deze verrassende uitslag. 

Categorie: