zaterdag, 25. juni 2016 - 17:38 Update: 25-06-2016 20:05

Verenigd Koninkrijk niet langer vertegenwoordigd in EU door vertrek eurocommissaris Hill

Britse EU-commissaris Jonathan Hill stapt op
Foto: BlikopNieuws.nl
Brussel

In Brussels heeft de Britse eurocommissaris Jonathan Hill zaterdag zijn ontslag ingediend. In een verklaring zegt hij: 'Ik denk niet dat ik kan doorgaan als Brits eurocommissaris en doen alsof er niets gebeurd is.'

Door het ontslag van Hill is het Verenigd Koninkrijk niet langer vertegenwoordigd in de EU. De 55-jarige Hill is eurocommissaris voor Financiële Stabiliteit, Financiële Diensten en Kapitaalmarktenunie. In een mededeling schrijft hij: 'k ben zeer teleurgesteld over het resultaat van het referendum. 'Ik wou dat het anders uitdraaide. Maar de Britten hebben een andere beslissing genomen, en dat is hoe democratie werkt.' Dit schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De Brit zal er op toezien dat de overdracht van zijn rol 'ordelijk' zal verlopen.

Voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker laat weten dat hij 'met spijt' het ontslag heeft aanvaard. Hills taken worden nu overgedragen aan de Let Valdis Dombrovskis, de eurocommissaris die nu verantwoordelijk is voor de euro en de sociale dialoog.