maandag, 11. juli 2016 - 15:58 Update: 11-07-2016 18:18

Duitse politie: Tijdens jaarwisseling meer dan 1200 vrouwen aangerand

Meer dan 1200 vrouwen aangerand tijdens de jaarwisseling in Duitsland
Foto: fbf
Keulen

Vanuit Duitse politiebronnen is naar buiten gekomen dat in Duitse steden tijdens de jaarwisseling meer dan 1200 vrouwen slachtoffer zijn geworden van aanranding.

de cijfers zijn door de Duitse krant Süddeutsche Zeitung bekendgemaakt. Zo'n 2000 mannen zijn in totaal bij de misdaden betrokken geweest. Tot nu toe zijn er nog maar 120 opgepakt, waartegen een gerechtelijk onderzoek is gestart. De zedenmisdrijven vonden in verschillende Duitse steden plaats, zoals Keulen, Hamburg, Stuttgart en Düsseldorf. Volgens de Duitse recherche moet men ervan uitgaan dat veel misdrijven niet meer precies kunnen worden onderzocht en de meeste daders niet meer gestraft kunnen worden.

Tot nu toe zijn er vier mannen veroordeeld voor een zedendelict tijdens de jaarwisseling. Of er veel meer veroordelingen zullen volgen is onduidelijk. De bewakingsbeelden zijn van te slechte kwaliteit om vast te stellen wie zich aan seksueel geweld schuldig maakte.Aanvankelijk werd gedacht dat de meeste daders vluchtelingen waren uit Syrië, maar dat was slechts in enkele gevallen zo. De meeste aanranders zijn mannen van Algerijnse en Marokkaanse afkomst.