maandag, 25. juli 2016 - 12:08 Update: 28-07-2016 7:54

ANWB: verkeerskalender zwart

ANWB waarschuwt vakantieverkeer voor drukte op wegen
Den Haag

Aanstaande zaterdag 30 juli kleurt de Franse verkeerskalender zwart. Vorig jaar stond er op zaterdag 1 augustus ruim 800 km file. De files staan niet alleen richting het zuiden maar ook richting het noorden. Die drukte komt vrijdag 29 juli rond het middaguur al op gang en veel files zullen tot laat in de avond blijven.

Vanaf zaterdagmorgen neemt de drukte al snel toe. De grootste knelpunten zijn de A6/A7 door de Rhônevallei, de A10 tussen Parijs en Tours en de A71/A75 Orléans - Clermont-Ferrand - Béziers. Ook rekent de ANWB op een lange wachttijd bij de Mont Blanctunnel in de N205 op de grens met Italië.

Reisadvies: vermijd de ergste drukte en vertrek zaterdag pas na 10.00 uur uit Nederland. Het beste is om op zondag op weg te gaan. Ook terugkerende vakantiegangers zijn beter af wanneer zij op zondag naar huis rijden. Ook volgende week zaterdag 6 augustus bestempelen de Fransen als een Zwarte Zaterdag en moeten reizigers rekening houden met lange files.

Duitsland

In Duitsland starten de vakanties In het zuiden van het land. Daar zijn extra lange files te verwachten rond Stuttgart, Neurenberg en München. Maar ook in het noorden bij Hamburg en op de wegen naar de kust wordt het flink druk. Bezoekers aan de Formule 1 Grand Prix op het circuit van Hockenheim ten zuidoosten van Heidelberg zorgen dit weekend nog eens voor extra drukte.

Oostenrijk

In Oostenrijk staan zaterdag lange files naar het zuiden. De grootste problemen zijn te verwachten bij de grensovergang tussen Oostenrijk en Slovenië. Vanwege het bezoek van de Russische President Poetin is de Karawankentunnel tussen Oostenrijk en Slovenië zaterdag waarschijnlijk van 09.00 tot 18.00 uur dicht. Voor het verkeer naar het zuiden is op de A10 vanaf Salzburg de alternatieve route al bewegwijzerd.

Zwitserland

In Zwitserland wordt het enorm druk op de wegen naar het zuiden. Dat begint al  vrijdagmorgen 29 juli. De meeste vertraging is aan de noordkant van de St. Gotthardtunnel (A2). In de nacht van vrijdag op zaterdag lost de file daar niet op. Op zaterdag kan de wachttijd in BEIDE richtingen tot ruim twee uur oplopen. Ook zondag blijft het daar druk. Ook in Italië barst het vakantieseizoen dit weekend in alle hevigheid los. De grootste drukte is er daardoor op de A14 bij Bologna naar het zuiden, de A22 bij Trento, de wegen rond de Noord-Italiaanse Meren en richting Middellandse- en Adriatische kust. 

Categorie:
Provincie: