maandag, 1. augustus 2016 - 10:10 Update: 01-08-2016 19:48

Drie jonge Belgische vriendinnen verongelukken op droomreis in Bolivia

Drie jonge Belgische vrouwen verongelukken op zoutvlakte van Bolivia
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Bolivia

Op de zoutvlakte van De Salar de Uyuni in het zuidwesten van Bolivia zijn zaterdag drie Belgische toeristen om het leven gekomen bij een ongeluk met een voertuig. Ook een Italiaanse en een Peruaanse toerist kwamen hierbij om.

Door nog onbekende oorzaak sloeg het voertuig van een touroperator waarin ze zaten over de kop. Van de acht inzittenden overleefde vijf de klap niet.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn drie jonge Belgische vrouwen. Volgens het passagiersdocument dat in de auto gevonden werd, zijn de Belgische slachtoffers Tess De Plecker (21), Charlien De Swaef (24) en Ann-Sophie Fontaine (25). De gewonden twee Peruanen en de Boliviaanse chauffeur werden naar het ziekenhuis in Potosi overgebracht, zo'n 200 kilometer verderop.

In de Belgische krant Het Nieuwsblad zegt een familielid van de omgekomen meisjes: ''Deze reis was hun grote droom''. De drie vriendinnen waren de hele zomer al in Latijns-Amerika aan het rondtrekken.  

Volgens de politie lijkt alles erop dat het voertuig, een jeep, veel te hard heeft gereden over de zoutvlakte. Door een klapband zou het voertuig meerdere malen over de kop zijn geslagen.