woensdag, 3. augustus 2016 - 8:57 Update: 03-08-2016 9:09

'Drie verdachte sterfgevallen in Duitse alternatieve kankerkliniek'

Drie verdachte sterfgevallen in Duitse alternatieve kankerkliniek
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Bracht

Vandaag is bekend geworden dat niet één maar drie patiënten van een alternatieve kankerkliniek in de Duitse plaats Bracht onder verdachte omstandigheden zijn overleden, schrijft het Brabants Dagblad.

Gisteren werd door het Duitse Openbaar Ministerie bekendgemaakt dat een Nederlandse vrouw na behandeling is overleden. Nu blijkt ook een vrouw (55) uit het Belgische Beveren en iemand uit Apeldoorn van wie geen identiteit is bekendgemaakt, te zijn overleden na behandeling in het Klaus Ross Centrum in Bracht.

Bracht/Swalmen

De Duitse justitie wil volgens de krant alleen de dood van de vrouw uit Aalburg bevestigen. Het Duitse Openbaar Ministerie is in deze zaak een onderzoek gestart. Het slachtoffer overleed nadat zij vijf dagen daarvoor een poliklinische behandeling tegen borstkanker had ondergaan in een alternatieve kliniek in het Duitse Brüggen-Bracht.

'Raadpleeg een arts'

De 43-jarige Nederlandse vrouw, die de behandeling op 25 juli jl. onderging, had vlak voor haar dood geklaagd over hoofdpijn en was gedeeltelijk in de war. Op een later moment was zij niet meer aanspreekbaar en uiteindelijk is zij op 30 juli jl. overleden. De politie raadt andere patiënten van het kankercentrum in Brüggen-Bracht met klem aan om een arts te raadplegen. 

Speciaal rechercheteam

Op het hoofdbureau van de politie Mönchengladbach is een speciaal rechercheteam geformeerd dat onderzoek doet naar het overlijden van de vrouw en de kliniek. Het zou volgens de Duitse politie gaan om het Klaus Ross Centrum. 

Categorie:
Provincie: