donderdag, 4. augustus 2016 - 10:00 Update: 04-08-2016 11:43

Duitser aangeklaagd omdat hij vanaf balkon terrorist uitschold

Duitser aangeklaagd omdat hij vanop balkon terrorist uitschold
Foto: Printscreen Youtube TZ.de
München

De Duitser die de massamoordenaar vanaf zijn balkon in München met bierflesjes bekogelde en toesprak, wordt aangeklaagd door het Openbaar Ministerie.

Het OM denkt dat de 57-jarige kraanmachinist Thomas Salbey zich schuldig heeft gemaakt aan belediging omdat hij de dader van het bloedbad toesprak met de woorden als "Wichser" (rukker) en Kanake (kutbuitenlander).

De 18-jarige dader David S. van Iraanse komaf, sloeg na zijn aanslag op het Olympia winkelcentrum op de vlucht en verschanste zich op een dak van een parkeergarage. Vanaf zijn balkon kreeg Salbey de dader in het vizier. Zijn onderbuurman legde alles op film vast.

In de Duitse media zegt Salbey: “Ik heb geen schrik voor dat gespuis. “Ik zat hier vrijdagavond een glas bier te drinken toen ik de schoten hoorde. Daarop zag ik die kerel met zijn pistool. Ik heb nog geprobeerd hem met een bierflesje te raken. Maar dat is niet gelukt. Je bent knettergek, heb ik geroepen. En, je bent een idioot.” Toen zei de schutter dat hij een Duitser was, greep zijn wapen en begon te schieten''. “Toen heb ik dekking gezocht.”

Op het filmfragment is ook te horen hoe Salbey "Wichser" en "Kanake" riep. Of het ook daadwerkelijk tot een zaak komt, is nog niet bekend.