vrijdag, 5. augustus 2016 - 15:02 Update: 05-08-2016 20:03

Nederlandse ambassade in Boedapest waarschuwt voor veiligheid op Sziget Festival

Nederlandse Ambassade waarschuwt voor veiligheid op Sziget Festival
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Boedapest

De Nederlandse ambassade in Boedapest heeft vrijdag een waarschuwing doen uitgaan naar de Nederlandse bezoekers van het Sziget Festival in Boedapest. 'Op drugsgebruik staan hoge celstraffen en laat je niet beroven', meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

Met praktische tips in het reisadvies wil de ambassade de ongeveer 16.000 Nederlandse bezoekers helpen zorgeloos te kunnen feesten. Tijdens het Sziget festival verleent de Nederlandse ambassade in Boedapest met een consulair steunpunt consulaire diensten op het festival eiland. Het consulair steunpunt is te herkennen aan het E4U logo en is gehuisvest in het Csonakhaz (boothuis)

Gestolen of vermiste reisdocumenten

E4U kan – onder voorwaarden –  op het festivalterrein een nooddocument aan Nederlanders verstrekken. In E4U werkt de ambassade dit jaar samen met de ambassades van België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië en Slovakije.

Vorig jaar deden enkele tientallen festivalgangers een beroep op E4U. Het merendeel van de hulpvragen ging over gestolen of vermiste reisdocumenten. Een enkeling werd onwel tijdens het crowdsurfen of in de moshpits. Verloren autosleutels en onbereikbare vrienden kwamen ook voor. En Hongaarse hulpdiensten spreken niet altijd een buitenlandse taal.

Gevonden voorwerpen

In dergelijke gevallen kan E4U vaak de helpende hand bieden, van het begeleiden naar de EHBO op het eiland tot het helpen zoeken naar vrienden in ziekenhuizen of politiebureau. Enkele weken na het festival krijgt de ambassade Nederlandse gevonden voorwerpen toegezonden. Meer tips en nuttige informatie staan op de Facebookpagina van E4U.

Categorie: