donderdag, 11. augustus 2016 - 12:14 Update: 09-11-2016 14:30

Man beklimt Trump Tower met speciale zuignappen

Man beklimt Trump Tower met speciale zuignappen
Foto: Screenshot Youtube / CBSN
New York

Een man heeft woensdag de politie van New York een aantal uur bezig gehouden toen hij de Trump Tower aan het beklimmen was met speciale zuignappen. Dit melden de Amerikaanse media.

Ramen verwijderd

De klimmer omzeilde tijdens zijn klimtocht, die ruim 2,5 uur duurde, de politiemensen die ramen op strategische plekken had verwijderd of ingeslagen in een poging de klimmer naar binnen te halen.

Binnengehaald

Uiteindelijk werd de klimmer op de 21e verdieping naar binnen gehaald toen hij opnieuw voorbij de politie wilde klimmen. Die hadden een groot raam van ongeveer 3 bij 2 meter compleet uit de gevel verwijderd waardoor ze dicht bij de klimmer konden komen en hem uiteindelijk vastgrijpen. 

Motief

Over het motief van de klimmer heeft de politie in een persconferentie bekendgemaakt dat hij geen kwade bedoelingen heeft gehad maar aandacht vroeg voor Donald Trump en graag met hem in gesprek wilde gaan. In zijn rugzak zouden flyers zijn gevonden die hij op het dak van het gebouw zou willen uitstrooien. De man is aangehouden en zal een psychologisch onderzoek ondergaan. 

Lees alles over:
Categorie: