vrijdag, 12. augustus 2016 - 9:22 Update: 12-08-2016 14:23

'Twee Nederlanders zwaargewond bij bomaanslag Thailand. Andere Nederlanders lichtgwond'

'Nederlanders gewond bij aanslag Thailand'
Foto: Printscreen Youtube
Thailand

In Thailand zijn bij een bomaanslag donderdagavond vier Nederlanders gewond geraakt.

Voor zover nu bij het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend, zijn gisteren 4 Nederlanders gewond geraakt bij de bomexplosie in Hua Hin in Thailand. Het gaat om drie vrouwen, van 49, 23 en 18 jaar. Zij zijn nog in het ziekenhuis. De eerste twee zijn ernstig gewond, de 18-jarige is lichtgewond. 'Eén Nederlandse man (72) heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen en kon het ziekenhuis daarna weer verlaten', aldus het ministerie.

‘Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun dierbaren’, zegt minister Koenders. ‘De Nederlandse ambassade doet er alles aan om de Nederlandse betrokkenen te helpen en steun te bieden.’ Koenders veroordeelt de bomaanslagen in Thailand ten zeerste.

De Nederlandse ambassadeur in Thailand, Karel Hartogh, is met een consulaire medewerker van Bangkok naar Hua Hin gereisd om de Nederlandse gewonden te bezoeken en consulaire hulp te bieden.

Uit de andere Thaise plaatsen waar aanslagen waren, heeft Buitenlandse Zaken geen melding gekregen van Nederlandse getroffenen.

De aanslag vond plaats in de Thaise kustplaats Hua Hin. In totaal raakte tien toeristen gewonden, aldus de Britse krant The Guardian.

Hua Hin werd vrijdagochtend opnieuw opgeschrikt door twee explosies. Ook op andere plaatsen in Thailand gingen bommen af. Bij de aanslagen zijn in totaal 4 mensen omgekomen en raakte 35 mensen gewond.

Volgens de autoriteiten zijn de aanslagen het werk van ,,lokale saboteurs'', maar over de daders bestaat nog veel onduidelijkheid. Australië heeft zijn toeristen gewaarschuwd "uitermate voorzichtig" te zijn en rekening te houden met meer aanslagen in heel Thailand.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):