maandag, 15. augustus 2016 - 11:20 Update: 15-08-2016 11:49

Meisje (4) dat ziek werd van slok zeewater overleden

Meisje (4) dat ziek werd van slok zeewater overleden
Foto: Archief FBF.nl
Leopoldsbrug

De Vlaamse kleuter Aleyna (4) uit Leopoldburg in België, die ernstig ziek werd na een slok zeewater, is overleden. Dit melden Belgische media maandag.

Eind juli kreeg het meisje bij het spelen aan de Turkse rivièra een slok zeewater binnen, waarna ze doodziek werd en strijd moest voeren tegen een zeldzame bacterie. Het zou gaan om een giftige variant van de E.colibacterie. Aleyna vertrok op 18 juli samen met haar zusje Ilayda (1) en haar ouders naar een appartement aan de Turkse westkust. Nadat het meisje het besmette zeewater binnen had gekregen, kreeg ze last van buikpijn, diarree en deed ze niets anders dan overgeven. Een week later lag ze doodziek in het ziekenhuis. Ze kreeg twee soorten antibiotica, maar kon dat door het braken niet binnenhouden.

Na een behandeling in het academisch ziekenhuis in Bursa ging het even iets beter met Aleyna en kon ze worden overgevlogen naar ziekenhuis in het Belgische Gasthuisberg. Maar daar werd het meisje vorige week zondag hersendood verklaard en verloren de dokters alle hoop. Afgelopen vrijdag overleed ze in het ziekenhuis.