vrijdag, 19. augustus 2016 - 12:37 Update: 19-08-2016 14:44

'Duitse OM onderzoekt 70 sterfgevallen alternatieve kankerkliniek Brüggen'

'Duitse OM onderzoekt 70 sterfgevallen alternatieve kankerkliniek Brüggen'
Foto: Archief EHF
Brüggen-Bracht

Het aantal patiënten dat na de behandeling in de alternatieve kankerkliniek in het Duitse Brüggen is gestorven ligt mogelijk veel hoger dan eerder werd aangenomen. De politie en het Duitse Openbaar Ministerie in Krefeld zouden inmiddels 70 stergevallen onderzoeken, zo meldt de WDR vrijdag.

Onderzoek

Van de zeventig sterfgevallen die nu zouden worden onderzocht moet nu eerst worden vastgesteld of de patiënten zijn overleden als gevolg van kanker of door de betwiste behandeling met het middel 3-Bromopyruvat. 

Lichamen opgraven

Naast het controleren van de medische dossiers van de overleden patiënten zal er mogelijk op de lichamen autopsie moeten worden verricht en zullen de lichamen daarvoor moeten worden opgegraven. 

Drie recente sterfgevallen

Eerder werd bekend dat eind juli drie kankerpatiënten kort na een behandeling met het middel 3-Bromopyruvat in de alternatieve kliniek in Brüggen plotseling waren overleden. Woensdag 27 juli vonden er in de Klaus Ross kliniek 5 behandelingen plaats. 

Donderdag 28 juli is na deze behandeling een 55-jarige Belgische vrouw in het ziekenhuis in Nijmegen overleden; vrijdag 29 juli een 55-jarige man uit Apeldoorn. Op zaterdag 30 juli is een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg na behandeling overleden in het Duitse Mönchengladbach.