vrijdag, 23. september 2016 - 12:22 Update: 23-09-2016 13:56

In opspraak geraakte penis wordt van muur verwijderd

In opspraak geraakte penis wordt van muur verwijderd
Foto: Zoomin.TV
Sint-Gillis/België

België is in rep en roer geraakt over een penis die op een muur in de Brusselse gemeente Sint-Gillis is verschenen. Het betreft een muurschildering die in het geniep door een nog onbekende kunstenaar is aangebracht.

Katholieke meisjesschool

De reacties op het kunstwerk lopen nogal uiteen. De één vindt het aanstootgevend, zeker gezien de locatie omdat deze zich recht tegenover een katholieke meisjesschool bevindt. 

De ander haalt zijn schouders op en vindt het niet bijzonder en geen probleem. Het gemeentebestuur heeft zich inmiddels ook in de kwestie gemengd. 'Er werd meer bepaald van gedachten gewisseld over het lot van de "muurschildering" die een paar dagen terug op de gevel van een gebouw aan de Parklaan is verschenen', stelt de gemeente.

Verwijderd

'Daar deze tekening, die zonder enige vergunning werd aangebracht, geen duurzaam karakter heeft, werd er aansluitend op de gesprekken met de eigenaar, beslist om de muurschildering op middellange termijn te laten weghalen. De diensten van de gemeente onderzoeken momenteel de technische haalbaarheid van een dergelijk plan. Het College drukt de wens uit dat de schoonmaakoperatie de volgende weken wordt uitgerold', aldus de gemeente.

Street-art

De gemeente is overigens ook wel van mening dat 'de muur zich tot het aanbrengen van street-art leent en het College de mogelijkheid onderzoekt om aan te kloppen bij een of meerdere kunstenaars om er een dergelijk kunstwerk aan te brengen'.

 

Categorie: