woensdag, 5. oktober 2016 - 21:36 Update: 06-10-2016 19:09

Iraakse minister: Pluto werd 7000 jaar geleden al bezocht door ruimteschepen Soemeriërs

Iraakse minister: Soemeriërs beschikten 7000 jaar geleden al over ruimteschepen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Londen

Een Iraakse minister stelde dat de oude Soemeriërs al naar Pluto reisden in ruimtschepen zo'n 7000 jaar geleden.

De Iraakse minister van Transport  Kazem Finjan heeft tegen reporters van The Independent  in Dhi Qar in Zuid-Irak gezegd dat het eerste vliegveld daar is gebouwd, zo'n 5000 jaar voor Christus. Volgens hem gebruikte de oude beschaving van Soemer het vliegveld om de ruimte te verkennen en hebben ze daarbij Pluto al ontdekt, zo schrijft de The New Arab.

Het algemene idee is dat de Soemeriërs zich tussen 5500 en 4000 voor Christus in het zuiden van Mesopotamië vestigden, wat nu het het zuiden van Irak is. The New Arab meldt dat minister Kazem Finjan voor zijn beweringen naar het werk van de Russische professor en Soemer-expert Samuel Kramer verwijst, die al veel heeft geschreven over de oude beschaving en haar kennis van het zonnestelsel.

In Dhi Qar zijn veel oude ruïnes gevonden, zoals de Soemerische steden Eridoe en Ur. In Ur stond ook de ziggoerat die rond 2200 voor Christus werd gebouwd. Soemer wordt gezien als de wieg van de beschaving. Finjan in de krant: 'Het eerste vliegveld dat op aarde werd gebouwd bevond zich op deze plek.'. De minister voegde daaraan toe dat Soemerische ruimteschepen van daaruit naar andere planeten reisden.