donderdag, 13. oktober 2016 - 9:27 Update: 13-10-2016 19:35

'Slachtoffers' plaatsen filmpjes op Youtube van Vlaamse internetpedo

Vlaamse internetpedofiel ontmaskert door jongeren
Foto: De Morgen
Dendermonde

Een Vlaams internetpedofiel is ongewild een fenomeen geworden op Youtube nadat ‘slachtoffers’ filmpjes van hem online plaatsten. Hoewel de man opgepakt is door de politie, zet hij zijn praktijken op het internet gewoon voort. Dit meldt De Morgen.

Volgens de krant zou de man jaren lang contact zoeken met minderjarigen via onder andere Omegle. Hierna voegt hij ze toe op Skype en vraagt ze vervolgens om zich uit te kleden. Een aantal van de jongeren hebben een opname hiervan gemaakt en op Youtube gezet. Enkel video’s zijn al meer dan honderdduizend keer bekeken.

De Vlaams politie kreeg lucht van de zaak toen De Morgen videomateriaal doorspeelde aan de speurders. Het zou gaan om een 61-jarige man uit Oost-Vlaanderen. Na zijn aanhouding is de internetpedofiel weer vrijgelaten, maar kreeg volgens het parket van Oost-Vlaanderen ‘strenge voorwaarden’ opgelegd. ‘Het gerechtelijk onderzoek is nog steeds lopende. We zijn nog volop bezig met de identificatie van mogelijke andere slachtoffers’, aldus een woordvoerder van het parket.

De laatste video van de internetpedofiel verscheen vorige week op Youtube. Het parket wil niet zeggen of de man hiermee de ‘strenge voorwaarden’ schendt. 

Categorie: