donderdag, 13. oktober 2016 - 19:39 Update: 13-10-2016 20:10

Baby te koop aangeboden op eBay

Baby te koop aangeboden op eBay
Foto: Archief FBF.nl
Duisburg

In Duitsland is er opschudding ontstaan vanwege een advertentie op de veilingsite eBay. Op de site wordt een baby van 40 dagen aangeboden voor 5000 euro.

Het zou gaan om een meisje genaamd Maria uit een vluchtelingengezin. Dit melden meerdere media donderdag. De advertentie  stond een half uur online. De politie van Duisburg onderzoekt nu wie de advertentie op eBay heeft geplaatst. De vader (28) en de moeder (20) van de baby zijn door de politie ondervraagd en hun woning is doorzocht.

Duidelijk is geworden dat de advertentie via de internetverbinding van de ouders is geplaatst. Maar uit het onderzoek blijkt dat ook andere familieleden in de flat van de ouders het internet hadden gebruikt. De internetverbinding is niet beveiligd. De advertentie zou zijn geplaatst met het ip-adres van een appartement in Duisburg-Rheinhausen waar de ouders van het kind sinds een jaar wonen. De ouders hebben wel bevestigd dat hun kind op de foto's staat, maar ontkennen dat zij de advertentie hebben geplaatst.

Het meisje is overgedragen aan de Duitse kinderbescherming.