maandag, 17. oktober 2016 - 21:19 Update: 17-10-2016 21:59

Burgemeester Duitse Garmisch-Partenkirchen slaat alarm vanwege misdaadgolf sinds opvang migranten

Burgemeester Duitse Garmisch-Partenkirchen slaat alarm vanwege misdaadgolf sinds opvang migranten
Foto: Archief FBF.nl
Garmisch-Partenkirchen

De burgemeester van het populaire ski-resort Garmen-Partenkirchen, Sigrid Meierhofer, heeft een brandbrief geschreven aan de regering van de Duitse deelstaat Beieren en hen gevraagd haar te helpen met de enorme problemen met migranten.

In het kleine skidorp is de criminaliteit sinds kort enorm gestegen. Het dorp heeft dagelijks te maken met vandalisme, knokpartijen en ernstig seksueel geweld. De situatie is explosief. Volgens de burgemeester zouden de problemen het toerisme aantasten alsook de gezondheid van de inwoners van Garmisch-Partenkirchen. Dit schrijft Mail Online op basis van lokale bronnen. De grootste problemen zijn ontstaan rond het aanmeldingscentrum voor migranten in het dorp. Daar zijn 250 migranten ondergebracht, waarvan 150 uit Afrika, waarvan 80 procent alleenstaande, jonge mannen. Vorig jaar werden de meeste plaatsen nog bezet door Syrische families.

De burgemeester heeft duidelijk gemaakt dat de publieke veiligheid en de openbare orde in het geding zijn . Volgens de politie zijn er in de afgelopen zes weken meer incidenten geweest dan in de afgelopen 12 maanden. De nieuwkomers zijn ondergebracht in Centrum Abrams, een  voormalige Amerikaanse legerbasis. Een politiecommissaris stelde onlangs  dat 'de zwarten daar nu zo goed als de baas zijn'. Zij maken de dienst uit onder de asielzoekers. Zo bezetten zij de beste wifi-plaatsen en bepalen zij wie in welke kamer slaapt. Bewoners vragen zich af waar om de regering besloten heeft zo'n grote groep migranten, die heel duidelijk geen oorlogsvluchtelingen zijn, in zo'n klein wintersportplaatsje op te vangen.