dinsdag, 25. oktober 2016 - 17:32 Update: 26-10-2016 8:57

Duitse horrorclown (16) met mes neergestoken

Duitse jongen (14) steekt terror-clown neer die 16-jarige plaatsgenoot blijkt te zijn
Foto: freeimages.com
Berlijn

In Duitsland is maandagavond in Berlijn een incident, waarbij een 16-jarige jongen verkleed als horrorclown en gewapend met een hamer een groepje jongeren aan het schrikken maakte, gruwelijk uit de hand gelopen.

De 'clown' werd door een 14-jarige jongen met een mes levensgevaarlijk verwond. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Gestoken met mes

De 16-jarige 'clown' wilde een groepje jongeren in Lichterfelde op de Mercatorweg rond 19.30 uur de stuipen op het lijf jagen toen één van de jongens van het groepje een mes uit zijn binnenzak haalde en de 16-jarige in zijn buik stak. 

Schrik nog groter

De 16-jarige raakte daarbij zwaargewond. Maar de schrik werd voor de 14-jarige nog groter toen hij het clownsmasker verwijderde en het om een voor hem bekende plaatsgenoot bleek te gaan. 

Eerste hulp

De jongen van 14 jaar verleende eerste hulp tot het moment dat de inmiddels gewaarschuwde ambulance op de plek van het bizarre incident was aangekomen.

Gearresteerd

Het zwaargewonde 'slachtoffer' is naar het ziekenhuis overgebracht waar hij een spoedoperatie heeft moeten ondergaan. De 14-jarige jongen werd door de politie aangehouden en is later aan zijn ouders overgedragen.