woensdag, 26. oktober 2016 - 11:27 Update: 09-11-2016 14:29

Trump: We krijgen oorlog als Clinton wint

Trump: We krijgen oorlog als Clinton wint
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Washington

In een interview met persbureau Reuters waarschuwt de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump dat de Derde Wereldoorlog uitbreekt als Hillary Clinton aan de macht komt.

De manier waarop Clinton het Syrische conflct wil aanpakken is volgens hem allesbehalve juist en zelfs levensgevaarlijk. Dit melden verschillende media woensdag. Trump zegt tegen persbureau Reuter: Als het aan Clinton ligt komt het aan op een bewapende confrontatie met Syrië en Iran. Dat zal leiden tot een clash met Rusland en dat is een nucleaire macht. Die praten niet, zoals andere landen dat doen, maar gebruiken wapens. We zullen eindigen met een Derde Wereldoorlog als we luisteren naar Hillary Clinton. Wat we moeten doen is ons alleen richten op de Islamitische Staat.'

Clinton heeft voorgesteld om boven Syrië een no-flyzone in te stellen en op de grond een veiligheidszone aan te wijzen. Dit ter bescherming van de  burgers. Analisten zeggen echter  dat dit tot een direct conflict kan leiden met  Russische gevechtsvliegtuigen die boven Syrië actief zijn. Volgens het compagneteam van Hillary Clinton praat Trump Poetin ma en speelt hij in op angsten die bij de Amerikaanse bevolking leven. Kellyanne Conway, de campagneleider van Trump, erkent dat Hillary Clinton zeker een voorsprong heeft. Volgens haar wordt die veroorzaakt doordat echtgenoot Bill Clinton, president Barack Obama, zijn vrouw Michelle en vice-president Joe Biden, allemaal campagne voor haar voeren, zo weet het AD.

Lees alles over:
Categorie: