zondag, 30. oktober 2016 - 9:49 Update: 30-10-2016 17:12

Veel angst en enkele tientallen gewonden na zware aardbevig in Italië

Weer zware aardbevig in Italië
Foto: Archief FBF.nl
Perugia

Midden-Italië is zondagochtend opnieuw getroffen door een krachtige aardbeving.

De beving had een kracht van 6,5 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag ten zuidoosten van de stad Perugia en werd in grote delen van Italië gevoeld. Volgens het EMSC het Europees Mediterraan Seismografisch Centrum deed de beving zich rond 07.40 uur voor. De Italiaanse autoriteiten melden dat verschillende gebouwen het midden van het land zijn ingestort, vlakbij de plek waar eerder deze week ook al bevingen plaats vonden. Vooralsnog zijn er voor zover bekend  geen doden gevallen. Wel zijn er enkele tientallen gewonden en een zwaargewonde, zo meldt het Algemeen Dagblad zondag.

Het epicentrum van de beving lag ten zuidoosten van de Italiaanse stad Perugia in de buurt waar woensdag twee bevingen plaats vonden. In het nabijgelegen Norcia, dat eerder ook al getroffen werd, is de basiliek ingestort. de kans bestaat dat er in de komende uren nog zwaardere naschokken zullen volgen. De autoriteiten waarschuwen de bevolking om hier rekening mee te houden.

RTL Nieuwscorrespondente Eveline Rethmeier meldt de omroep vanuit Italië: 'De angst hier is groot.' Veel mensen lagen zondagochtend tijdens de beving nog in bed. Rethmeier: 'e hebben misschien niet de snelheid om vlug naar buiten te komen. Moeten misschien eerst nog kinderen verzamelen en zo.'

Categorie:
Tag(s):