donderdag, 10. november 2016 - 19:13 Update: 10-11-2016 19:50

Obama heeft met Trump 'uitstekend gesprek' op Witte Huis

Obama heeft met Trump  'uitstekend gesprek' op Witte Huis
Foto: White House
Washington

In het Witte Huis heeft Obama donderdag een gesprek gehad met de toekomstige president van de Verenigde Staten Donald Trump.

Obama en Trump zouden elkaar tien minuten spreken, maar Trump bleef anderhalf uur in het Oval Office. Over het gesprek zei Obama na afloop dat hij met Trump had gesproken over binnenlandse en buitenlandse politiek en dat het 'een uitstekend gesprek' was geweest. Obama heeft zijn volledige medewerking toegezegd tijdens de overgangsperiode. Ook zei hij dat Trump en zijn familie zich welkom mogen voelen op het Witte Huis.

De twee mannen hadden elkaar tot op vandaag nog nooit persoonlijk gesproken. Na het gespek zei Trump: 'Ik kijk uit naar nog meer ontmoetingen met meneer Obama.'  Ook liet Trump weten dat hij 'respect' heeft voor de president en dat er ook over moeilijke issues was gesproken. Dit melden meerdere media donderdag.

Woensdag sprak Obama al meer verzoenende taal en riep hij op tot samenwerking: '‘We zitten allemaal in hetzelfde team. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat de verkozen president en ik zeer verschillende ideeën hebben. Maar we duimen nu allemaal dat hij succesvol wordt in het verenigen en leiden van het land.'

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):