maandag, 28. november 2016 - 20:53 Update: 28-11-2016 21:51

'IS heeft nog duizenden plannen klaarliggen voor aanslagen in het westen'

'IS heeft nog duizenden plannen klaarliggen voor aanslagen in het westen'
Foto: Archief Sxc
Londen

Uit de documenten die zijn gevonden in door Islamitische staat bezette gebieden blijkt IS duizenden aanslagen heeft voorbereid, met Europese steden als belangrijkste doelwit.

Die informatie heeft een Britse generaal vrijgegeven, zo melden Britse media zoals de The Times maandag. Dat terreurorganisatie Islamitische Staat (IS)  aanslagen in Europa voorbereidt, blijkt volgende Britse generaal-majoor Rupert Jones in Irak uit de meer dan 10.000 documenten en digitale gegevens die de geallieerden in handen hebben.

Volgens de Daily Mail zijn nu honderden analisten bezig om de stapels papieren, harde schijven en telefoons tot in detail te ontrafelen. De gegevens zijn in augustus in handen gekomen van de westerse strijdkrachten. toen heroverden de Koerden de plaats Manbij in Noord-Syrië op IS. De terreurgroep liet daarbij een heleboel informatie achter. Volgens Rupert Jones heeft IS allerlei plannen klaarliggen om die landen te treffen die in Irak en Syrië tegen de extremisten strijden. De Britse generaal-majoor Rupert verwacht nog meer bruikbare informatie in handen te krijgen als IS ook in Mosul wordt verslagen.

Categorie: