donderdag, 1. december 2016 - 16:25 Update: 01-12-2016 17:14

Man steelt emmer goud van 1,6 miljoen dollar uit gepantserde wagen

Man steelt emmer goud van 1,6 miljoen dollar uit gepantserde wagen
Foto: Screenshot YouTube/DNA info New York
New York

Als je het verhaal leest vraag je je af hoe het heeft kunnen gebeuren maar het is een man gelukt om een emmer met daarin 36 kilogram aan goudvlokken uit een gepantserde truck te halen en er vandoor te gaan.

Bewakingsbeelden

De politie in New York is nog steeds op zoek naar de dader van de brutale diefstal die op 29 september van dit jaar, dus al 2 maanden geleden, is gebeurd maar waarbij het nog steeds niet tot een arrestatie van de verdachte is gekomen. Pikant detail is daarbij dat de dader door diverse beveiligingscamera's is gefilmd en goed in beeld komt en dus zou moeten kunnen worden herkend. 

Waardetransportbedrijf Loomis

Daarom heeft de politie nu de beelden vrijgegeven om zo hopelijk achter de identiteit van de dader te komen om hem te kunnen oppakken. Op de beelden die door de politie zijn vrijgegeven is duidelijk te zien dat de man wat rond de gepantserde transportwagen van het waardetransportbedrijf Loomis rondhangt en zijn kans afwacht. 

Man slaat toe

Op een gegeven moment gaat één van de twee geldtransporteurs bij een klant naar binnen en loopt de andere geldtransporteur heel even naar de cabine. Op dat moment slaat de man toe en grijpt hij een emmer waarin zich 36 kilogram aan goudslijpsel bevindt met een totale waarde van 1,6 miljoen dollar. 

'Loodzware' emmer

De man kan aan de hand van diverse bewakingscamera's worden gevolgd en daarop is te zien dat hij de 'loodzware' emmer heel vaak neerzet om even op adem te komen. Volgens de politie zou de man zich schuilhouden in het 'Orlando en Miami Florida gebied' maar is hij nog steeds op vrije voeten. De politie omschrijft de verdachte als een man van Latijns-Amerikaanse afkomst, ongeveer 1 meter 68 groot en tussen 50 en 60 jaar oud.

Categorie: