zondag, 4. december 2016 - 19:46 Update: 05-12-2016 9:14

Afghaanse vluchteling verdacht van verkrachting en moord

Duitse Freiburg in shock na aanhouding Afghaanse vluchteling voor verkrachting en moord
Foto: Bild
Freiburg

Het Duitse Freiburg is in shock nu blijkt dat een 17-jarige vluchteling uit Afghanistan de mogelijke moordenaar is van de 19-jarige geneeskundestudente Maria Ladenburger.

Op 16 oktober werd Ladenburger dood gevonden in de Dreisam-rivier. Nu zes weken later heeft de politie een 17-jarige vluchteling uit Afghanistan opgepakt die verdacht wordt van verkrachting en moord, zo meldden Duitse media.

Het slachtoffer is de dochter van een hoge EU-functionaris, weet de Duitse krant de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Het gaat om Clemens Ladenburger, de rechterhand van de directeur-generaal van de juridische dienst van de Europese Commissie in Brussel.

Maria Ladenburger werkte in haar vrije tijd in een opvangcentrum voor vluchtelingen. Het is vooralsnog onduidelijk of de dader zijn slachtoffer kende.

Het meisje fietste na een studentenfeest alleen naar huis. Op een fietspad werd ze overmeesterd waarna haar stoffelijke overschot de volgende ochtend door een wandelaar in het water werd aangetroffen. Politieonderzoek wees uit dat ze door verdrinking om het leven was gekomen.

Na wekenlang speurwerk komt de politie dankzij de vondst van een haar de mogelijke dader op het spoor. Het gaat om een 17-jarige vluchteling die in 2015 als niet-begeleide minderjarige vluchteling naar Duitsland kwam. Tot zijn arrestatie leefde de Afghaan bij een gastgezin in Freiburg.

Eerdere moord

Er zijn opvallende parallellen met de vermoorde Carolin G. (27) uit Freiburg. Ook deze vrouw verdween spoorloos nadat ze was gaan joggen. Haar lichaam werd op 10 november in een bos aangetroffen. Ook zij bleek het slachtoffer te zijn geweest van verkrachting. Deze moordzaak speelde een kleine 30 kilometer afstand van de plek waar Maria Ladenburger werd gevonden.

Onder de inwoners heerst angst. Al vaker zijn vrouwen lastiggevallen. Kranten vergelijken de incidenten met "toestanden zoals in Keulen'' eind vorig jaar.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: