woensdag, 7. december 2016 - 9:39 Update: 07-12-2016 10:29

'Aanslagen Brussel deels betaald met Britse huursubsidie'

'Aanslagen Brussel deels betaald met Britse huursubsidie'
Foto: Screenshot Youtube
Amsterdam

Tijdens een rechtszaak in Zuidwest-Londen is duidelijk geworden dat de terreuraanslagen van Islamitische Staat (IS) op de Brusselse luchthaven Zaventem deels werden gefinancieerd met Britse huursubsidie

Een Belgische koerier uit Birmingham werd schuldig bevonden aan terroristische activiteiten. Dit meldt de Volkskrant woensdag. De 26-jarige koerier Zakaria Boufassil overhandigde in juli 2015 3000 pond aan terrorist Mohammed Abrinie, die bekend werd als 'de man met het hoedje'. De overhandiging vond plaats in een park in Birmingham. De krant schrijft dat het bedrag afkomstig is van een TSB-bankrekening van een zekere Anouar Haddouchi, een andere Belg die in dezelfde stad woonde. Op zijn rekening stond in totaal 5413 pond aan ten onrechte betaalde huursubsidie.

Haddouchi en zijn vrouw Julie Maes waren al uit Groot-Brittannië vertrokken om zich aan te sluiten bij IS. Toch bleef de gemeente het geld overmaken. De gemeente Birmingham heeft al laten weten de vertrekking van uitkeringen beter te gaan controleren. Waarschijnlijk maken honderden IS-strijders dankbaar gebruik van uitkeringen, zo zegt anti-terreurdeskundige Anthony Glees in de krant.