vrijdag, 9. december 2016 - 21:23 Update: 11-12-2016 0:35

Marokkaanse tienermeisjes berecht wegens homoseksualiteit

Vrijspraak voor zoenende meisjes in Marokko
Foto: BlikopNieuws.nl
Marrakesh

Twee Marokkaanse tienermeisjes die in Marrakesh in Marokko zijn berecht wegens homoseksualiteit zijn vrijdag vrijgesproken.

De meisjes (16 en 17) hadden elkaar gezoend. De rechter oordeelt dat meisjes overgedragen moeten worden aan hun ouders. Die moeten de proceskosten betalen. Dit melden verschillende media vrijdag. De zaak kwam aan het rollen toen een getuige de twee meisjes elkaar had zien omhelzen en zoenen op het dakterras van het huis van de 16 -jarige Sanaa. De  getuige maakte hiervan foto's en stuurde die naar de familie. De moeder van een van de meisjes deed aangifte.

De arrestatie van de meisjes gaf heel wat ophef. Talrijke verenigingen en actiegroepen lieten van zich horen en ook in het buitenland kreeg de arrestatie veel aandacht. De meisjes zijn vrijgesproken, maar blijven wel onder toezicht van hun ouders. Een vriendin van de 16-jarige Sanaa vreest daarom het ergste voor Sanaa. Over de thuissituatie van Sanaa zegt ze: 'Ze wordt nu door haar ouders thuis gehouden en totaal buiten gesloten van de buitenwereld. Ze gaat niet meer naar school en mag niet op de telefoon of laptop. Waarschijnlijk totdat haar ouders een man voor haar gevonden hebben zodat ze haar 'beter kunnen maken', zoals haar ouders dat noemen. Ze heeft daarom al twee keer geprobeerd zelfmoord te plegen en heeft gezegd het weer te willen doen.' Dit meldt het AD.