zondag, 11. december 2016 - 9:27 Update: 11-12-2016 10:06

Zeker 38 doden en 155 gewonden bij bomaanslag Istanbul

Zeker 38 doden en 155 gewonden bij bomaanslag Istanbul
Foto: BlikopNieuws.nl
Istanbul

In Istanbaul in de buurt van het Besiktas-stadion zijn zaterdagavond twee bommen ontploft.

Hierbij zijn zeker 38 mensen om het leven gekomen en 155 mensen gewond geraakt. Dit heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu bekendgemaakt. Volgens de minister lijkt het erop dat een bus van de oproerpolitie doelwit was: 30 van de 38 doden waren van de politie.

Zaterdagavond speelde Besiktas tegen Buraspor, maar toen de bommen ontploften, was de wedstrijd al twee uur afgelopen. Op een persconferentie zei minister Soylu dat er eerst een autobom ontplofte bij een busje van de ME en dat 45 seconden later een zelfmoordterrorist zich opbllies. De autobom werd vanaf een afstand tot ontploffing gebracht. Op het moment van de explosies waren supporters van de beide clubs al naar huis. Dit meldt de NOS zondag.

Volgens de Turkse vice-premier Numan Kurtulmus zit de verboden arbeidersbeweging PKK achter de aanslagen zit. Dit heeft het staatspersbureau Anadolu zondag laten weten. Maar er wordt ook gedacht aan IS. In middels zijn tien mensen opgepakt die betrokken zouden zijn bij de aanslagen.

Categorie: