donderdag, 29. december 2016 - 16:19

Nederlandse moet Groot-Brittannië na 24 jaar verlaten door Brexit

Nederlandse moet Groot-Brittannië na 24 jaar verlaten door Brexit
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Londen

Nadat Groot-Brittannië heeft gekozen voor de Brexit, gaat er voor heel veel EU-burgers die in dat land wonen wat veranderen. Zo ook voor de Nederlandse Monique Hawkins die er al 24 jaar woont en twee kinderen heeft met haar Britse echtgenoot. Zij heeft van het ministerie van Binnenlandse Zaken bericht gekregen om zich voor te bereiden het land te verlaten. Dit schrijft The Guardian.

Hawkins besloot na het bekend worden van de Brexit om toch de Britse nationaliteit aan te vragen. Omdat EU-burgers die met een Brit trouwen niet automatisch recht hebben op de Britse nationaliteit, vreesde Hawkins dat zij ‘'in een urenlange immigratierij te moeten gaan staan zoals in de VS'.

Eerst moest Hawkins een 85 pagina’s tellende aanvraag invullen om de Britse nationaliteit aan te vragen. Deze werd verworpen omdat ze haar origineel paspoort niet kon tonen aan de Home Office door het recentelijk overlijden van haar vader. Hierdoor kreeg zij de brief om zich voor te bereiden Groot-Brittannië te verlaten.

Volgens The Guardian staat het verhaal van Hawkins niet op zich. Mogelijke krijgen miljoenen EU-burgers in het land te maken met dezelfde problematiek. 

Categorie: