vrijdag, 3. maart 2017 - 17:08 Update: 03-03-2017 19:32

Inventief Vietnamees SWAT-team loopt razendsnel tegen muren gebouw op

Inventief Vietnamees SWAT-team loopt razendsnel tegen muren gebouw op
Foto: Screenshot YouTube/Going Viral
Vietnam

Op internet is een filmpje verschenen waarin een demonstratie wordt gegeven door een Vietnamees SWAT-team dat een gebouw van een aantal verdiepingen ongemerkt moet betreden.

Daarbij wordt een nogal inventieve methode gebruikt die nog niet eerder is gezien. Twee leden van het SWAT-team houden een soort van dunne boomstam vast van ongeveer 10 meter lang. Het dunne uiteinde wordt door een derde lid van het SWAT-team vastgehouden die onderaan het gebouw vlak tegen de muur staat.

Omgekeerd abseilen

De twee andere teamleden staan op ongeveer 10 meter van het gebouw af. Het teamlid dat aan het dunne uiteinde staat klemt de boomstam onder een van zijn armen en loopt met zijn voeten tegen de muur op terwijl de andere twee teamleden snel meebewegen en naar het gebouw toelopen. Een soort van omgekeerd abseilen dus.

Snel en geruisloos

De methode blijkt er efficiënt en geruisloos. Binnen een mum van tijd weten een aantal leden van het SWAT-team op deze manier op de tweede etage van het gebouw te komen. De vraag is nu natuurlijk of en zo ja wanneer deze methode ook door arrestatieteams van de Nederlandse politie zullen worden opgepikt. 

Categorie:
Blik op 112: