dinsdag, 14. maart 2017 - 14:18

België weigert Turkse manifestaties

België weigert Turkse manifestaties
Antwerpen

Turkse ministers willen ook onze zuiderburen aan doen of manifestaties te voeren voor het referendum dat in april zal plaatsvinden. Zo stond een groot evenement in Antwerpen en in Gent gepland, maar deze zijn beide op last van de organisatie van de zaal afgelast.

De bedoeling was dat er een grootschalig evenement kwam in het Antwerpse Sportpaleis. Dat liet de voorzitter van de Unie van Europese Turken en Democratie (UETD) twee dagen geleden weten aan het Laatste Nieuws. Eerder had men plannen om in Gent, waar ook een grote populatie Turken woont, een evenement te organiseren, maar dit was volgens de voorzitter te klein.

De Unie wilde een evenement met plaats voor 30.000 tot 40.000 mensen. ‘Het Sportpaleis was goed, daar konden 33.000 mensen binnen, maar ze hebben geweigerd’, aldus de voorzitter. Omdat de Antwerpse politie niet akkoord ging met de manifestatie, wilde men toch uitwijken naar Gent.

De Unie diende een aanvraag in om op 9 april een evenement te laten plaatsvinden in Gent voor zo’n 20.000 mensen, maar ook hier kreeg men een afwijzing. Zowel de Gentse politie en de eigenaar van Flanders Expo zeggen dat zij de veiligheid niet kunnen garanderen en verlenen daarom geen toestemming.