dinsdag, 14. maart 2017 - 16:12 Update: 14-03-2017 18:58

Spaanse politie neemt enorm wapenarsenaal in beslag

Spaanse politie neemt enorm wapenarsenaal in beslag
Foto: Policia National
Spaanse politie neemt enorm wapenarsenaal in beslag
Foto: Policia National

De Spaanse Nationale Politie heeft in januari van dit jaar een enorme hoeveelheid wapens in beslag genomen in een onderzoek genaamd Portu. Bij het onderzoek werd door de Spaanse politie samengewerkt met Europol.

Aanslag Joods museum Brussel

Het onderzoek kwam opgang na de aanslag op het Joods museum in mei 2014. Toen men onderzoek deed naar de herkomst van het wapen dat in Brussel gebruikt werd, kwam met een netwerk van wapenleveranties op het spoor.

Maas in de wet

De groep die de wapens verkocht maakte gebruik van een maas in de wet. Zij verkochten gedeactiveerde vuurwapens volgens de bestaande normen. Deze werden geleverd in Spanje, België en Frankrijk. Hierna werden de wapen weer gebruiksklaar gemaakt om hier een misdrijf of aanslag mee te plegen.

Meer dan 10.000 vuurwapen

De politie heeft in totaal meer dan 10.000 geweren, machinegeweren en handvuurwapens in beslag genomen. Ook werd er beslag gelegd op meer dan 400 bommen en granaten. Daarnaast werden illegale werkplaatsen aangetroffen om de verschillende wapens de manipuleren en gebruiksklaar te maken. Er zijn vijf personen aangehouden.

 

Categorie:
Tag(s):