vrijdag, 31. maart 2017 - 13:42

Duitse politiek stemt in met tolheffing op autosnelwegen

Duitse politiek stemt in met tolheffing op autosnelwegen
Foto: SXC

De Duitse politiek heeft ingestemd om tol te gaan heffen op de Duitse autosnelwegen. Hiermee heeft de minister van Verkeer Dobrindt de laatste hobbel genomen. Na de Bondsdag, heeft nu ook de Bondsraad ingestemd met het plan.

Er heerste wel verdeeldheid in de Bondsraad omdat zij wilde dat grensregio’s werden uitgesloten van het heffen van tol. De minister wilde zijn plannen niet meer aanpassen en uiteindelijk ging de Bondsraad akkoord.

Buurlanden zijn minder te spreken over het heffen van tol. Door de constructie betalen alleen buitenlanders voor het rijden op de Duitse snelwegen. Ook Duitse automobilisten betalen tol, maar krijgen dit gecompenseerd door lagere wegenbelasting. De Oostenrijkse minister van Verkeer heeft gezegd naar het Europese Hof van Justitie te stappen. Nederland beraadt zich nog op stappen. De verkeersminister Schultz zegt dat het besluit nog maar net genomen is.

Vanaf 2019 zal de tolheffing worden ingevoerd. Dit zal gebeuren doormiddel van kentekenregistratie en niet met een vignet of tolpoortjes. 

Categorie: