dinsdag, 6. juni 2017 - 11:07 Update: 06-06-2017 11:51

Burgemeester Londen wil Trump niet zien

Burgemeester Londen wil Trump niet zien
Foto: SXC
Londen

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, is woedend over de opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump naar aanleiding van de aanslagen in Londen.

Hij wil Trump niet verwelkomen na diens tweets over het optreden van Khan. Dit schrijft de Britse krant The Guardian. Trump twitterde "minstens zeven doden en 48 gewonden bij een terreuraanslag en de burgemeester van Londen zegt dat er geen reden is om gealarmeerd te zijn". Daarmee gaf hij een andere draai aan de uitspraak van de burgemeester van Londen die zei dat er extra politie de straat op ging, en dat de Londenaren daarover niet gealarmeerd hoefden te zijn.  Tweet Donald J. Trump: 'At least 7 dead and 48 wounded in terror attack and Mayor of London says there is "no reason to be alarmed!' Toen Trump erop werd gewezen dat Khan de aanslag juist had veroordeeld en de opmerking uit zijn verband was gerukt, twitterde Trump dat dit 'een zielig excuus' was.

Bezoek gaat door

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson wil het bezoek van Trump echter gewoon door laten gaan. Hij geeft Khan gelijk in zijn uitspraak dat Londenaren niet ongerust hoeven te zijn over de extra politie op straat, maar wat hem betreft blijft de uitnodiging aan Trump staan. De Britse premier Theresa May was zeer te spreken over het optreden van Khan tijdens de aanslagen Zij liet zich verder niet uit over de tweets van Trump.  Het staatsbezoek van Trump is al eerder uitgesteld. Het zou eerst in juli plaatsvinden, maar is vanwege protesten tegen Trump verschoven naar oktober.