dinsdag, 13. juni 2017 - 10:33 Update: 13-06-2017 12:02

Duitse politieagente levensgevaarlijk gewond na schietpartij op station bij München

Duitse agente in levensgevaar na schietpartij op station
Foto: fbf
Unterföhrung

Bij een schietpartij bij een station dichtbij Münschen, station Unterföhrung, is een politieagente zwaargewond geraakt. Ze zou in levensgevaar verkeren, zo schrijft de Duitse krant Bild.

Dinsdagmorgen is er op het perron van station Unterföhrung geschoten, nadat er een identiteitscontrole had plaatsgevonden. Een man wist het dienstwapen van een agente af te pakken en schot daarmee op haar collega en op andere personen. De kogel zou de agente in het hoofd hebben geraakt, aldus de krant. Zij vecht nu voor haar leven. Er raakten meerdere mensen gewond.

Aan de schietpartij ging volgens Bild een vechtpartij vooraf. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam probeerde een van de daders de agenten nog voor een trein te duwen. De verdachte van de schietpartij is opgepakt. Ook hij raakte gewond. Bild meldt dat er geen aanwijzingen zijn dat het hier om een terroristische aanslag gaat.

PolizeiMuenchen Bei Polizeieinsatz S-Bahnhof #Unterföhring kam es zu Schusswaffengebrauch. Mind. eine Person verletzt. Weitere Informationen folgen.

PolizeiMuenchen: S-Bahnhof #Unterföhring - Mehrere Personen durch Schüsse verletzt. Polizeibeamtin schwer verletzt. Eine Person wurde festgenommen.